Een stage door de ogen van stagiaire Anne Marie

Wat heb je zoal gedaan tijdens de stage?

Bij Shopology was ik in eerste instantie verantwoordelijk voor de agenda van Chantal. Het is ongeveer een fulltimebaan om dit tot op elke details kloppend te maken 😉. Als je mij vraagt wat ik nou eigenlijk gedaan heb tijdens mijn stage? Ondersteunen, helpen waar nodig, zorgen dat belangrijke taken werden opgepakt waar het team nooit aan toe kwam. Ik hielp Robert en Chantal door zo veel mogelijk werkzaamheden over te nemen, waarmee ik tijd in hun agenda's vrij kon maken.

Wat vond je het leukst bij de stage?

Het leukste bij Shopology vond ik dat ik zoveel verantwoordelijkheid kreeg. Dit is in eerste instantie een beetje ‘eng’ en onwennig, maar achteraf gezien ben je wel trots op wat je hebt kunnen betekenen in de stageweken. Ook het maken van afspraken en calls vond ik super gaaf om te doen. Ik heb dit nog nooit eerder zo intensief gedaan bij mijn vorige twee stages.

Wat vond je het minst leuk aan de stage?

Waar ik erg aan moest wennen is dat ik vanaf het begin erg ‘in het diepe’ ben gegooid. Dit vond ik echt super moeilijk en op sommige momenten wist ik even niet meer hoe ik verder moest, maar op zulke momenten waren Robert en Chantal er wel voor mij. We losten het gewoon meteen op en dat is echt super fijn! 

Bij Shopology wordt je handje niet vastgehouden en je moet je er echt bewust van zijn dat je zelfstandig moet kunnen werken. Tijdens mijn stage was ik management assistant van Chantal en heb ik natuurlijk veel vragen gehad over bijvoorbeeld haar agenda. Chantal heeft het (gelukkig) super druk, maar heeft daardoor niet altijd tijd voor je. Dit vond ik best lastig. Door het maken van duidelijke afspraken met elkaar over bijvoorbeeld bepaalde momenten wanneer je elkaar spreekt, kom je er met elkaar uit.

Kan je een korte omschrijving geven van een gemiddelde werkdag?

’s Morgens kom je rond 09:00 uur op kantoor. Je zorgt dat het kantoor gereed is om met z’n allen die dag aan de slag te gaan en zet even een lekkere pot koffie. Als je computer opgestart is check je je mailbox en kijk je of er dringende/spoed mailtjes tussen zitten. Deze behandel je als eerste en de hele dag hou je gewoon je mailbox bij. Ook hou je de info-mailbox bij. Hier komen namelijk ook facturen binnen en deze verwerk je ook. 

Shopology is een informeel bedrijf en staat dicht bij de relaties. Toen er iemand overleden was heb ik er voor gezorgd dat er een rouwkaart naar de familie werd gestuurd. Ook was er een jongetje geboren bij een opdrachtgever van ons, hiervoor heb ik een kraampakketje bij elkaar gezocht en ervoor gezorgd dat deze bij de familie terecht kwam. Ook regelde ik vaak afspraken en of calls via de mail of soms telefonisch. 

Wanneer er een afspraak definitief is en deze op kantoor bij Shopology plaatsvond, zorgde ik dat de bezoekers op tijd onze routebeschrijving hadden ontvangen naar onze gratis parkeerplekken. Ook zette ik dan de vergaderzaal klaar en zorgde dat er thee/koffie klaarstond en ik ontving de bezoekers met een grote glimlach. Je bent dan als management assistant hét visitekaartje voor Shopology. Wanneer er een afspraak rond de lunchtijd was, zorgde ik dat er lunch in huis was. Ook notuleerde ik tijdens overleggen en deze heb ik later uitgewerkt in een actie- en besluitenlijst. Tijdens mijn stage heb ik het relatiebestand van Shopology bijgehouden en aangevuld. 

Rond 17.30 uur rond je je werkzaamheden af en loop je voldaan naar het station nog nadenkende over hoeveel je eigenlijk gedaan hebt. 

Waarom zou je bij Shopology moeten gaan stage lopen?

Wanneer je echt niet kan stilzitten. Je van variatie houdt. Tegen druk kan én Shopology wilt helpen verder te groeien door onder andere zelf actief mee te denken. Klinkt dat goed? Dan raad ik je aan om bij Shopology stage te gaan lopen! Geen dag is hetzelfde, het is een klein team waardoor je er snel ‘bij hoort’. Alle stageopdrachten van management assistant niveau 4 heb ik kunnen vervullen bij Shopology. Het is echt super leerzaam en een hele grote uitdaging!

Wat heb je geleerd tijdens jouw stage?

Tijdens mijn stage bij Shopology heb ik heel veel geleerd, veel meer dan ik had hoeven leren om succesvol mijn stage af te ronden. Ik heb onder andere geleerd: 

    • Uit mijn comfortzone te stappen
    • De kwetsbare kant van mezelf te laten zien
    • ALTIJD vragen te stellen
    • Problemen niet te verstoppen maar zichtbaar te maken om ze vervolgens samen op te lossen!
    • Wat er allemaal komt kijken bij ‘agendabeheer’
    • Geleerd te organiseren, plannen en structureren van mijn werkzaamheden

Over Anne Marie

Anne Marie Rip

Anne Marie Rip studeert aan het Hoornbeeck College in Gouda. Ze volgt de opleiding tot management assistent (niveau 4). Ze liep stage bij Shopology van medio september t/m november 2019. 

Wil je ook stage lopen bij Shopology? Wij bieden diverse stages aan op verschillende vakgebieden. Bekijk het stageaanbod hier. Neem vooral ook eens contact met op! Je kunt ons bereiken via mail: info@shopology.nl of telefonisch via 023 - 221 0 221

TEAM Shopology